I kjøleskapet lå en halv løk, et par brokkolibuketter, litt skinke etter skinkesalaten jeg hadde her om dagen, salat, agurk og tomater. I tillegg har jeg nesten alltid egg og melk, samt et par bokser med mais og i Sverige kjøpte jeg ost! I dag ble dette forvandlet til en skinkegrateng og salat. Er heller ikke særlig fan av gratenger, men alt for å unngå å kaste visne brokkolibuketter, sant?

Til 2 personer (og litt lunsj til dagen derpå) trenger du:
- Skinke
- 50-100 g ost
- 1 egg
- 1,5 dl melk
- litt brokkoli
- litt løk
- salt
- 1 dl makaroni eller pasta
- pepper
- evt annet krydder etter smak
Kok makaroni slik det står på pakken. Samtidig setter du stekeovnen på 220*C og finner fram en liten ildfast form. Stek løk, skinke og brokkoli lett i smør med pepper og eventuelt annet krydder. Bland dette og makaronien i formen og hell over melk og egg som er vispet sammen. Topp med ost og sett i ovnen i minimum 30 minutter slik at osten blir skikkelig gylden. Miks en salat og server!
Man kan jo ha andre ting i gratengen også, det kommer jo helt an på hvilke rester du har!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar