onsdag 1. februar 2012

Restemiddag

Egentlig så hater jeg å spise rester - med unntak av kyllingsalaten Kjæresten lager, den kan jeg spise til den er på grensen til dårlig! Noen ganger kan jeg spise taco et par dager også, men utover det blir det vanvittig kjedelig med det samme hver dag. MEN, med enkle triks kan restene bli forvandlet til en ny middag! Slik som i dag.

I kjøleskapet lå en halv løk, et par brokkolibuketter, litt skinke etter skinkesalaten jeg hadde her om dagen, salat, agurk og tomater. I tillegg har jeg nesten alltid egg og melk, samt et par bokser med mais og i Sverige kjøpte jeg ost! I dag ble dette forvandlet til en skinkegrateng og salat. Er heller ikke særlig fan av gratenger, men alt for å unngå å kaste visne brokkolibuketter, sant?


Til 2 personer (og litt lunsj til dagen derpå) trenger du:

  • Skinke
  • 50-100 g ost
  • 1 egg
  • 1,5 dl melk
  • litt brokkoli
  • litt løk
  • salt
  • 1 dl makaroni eller pasta
  • pepper
  • evt annet krydder etter smak

Kok makaroni slik det står på pakken. Samtidig setter du stekeovnen på 220*C og finner fram en liten ildfast form. Stek løk, skinke og brokkoli lett i smør med pepper og eventuelt annet krydder. Bland dette og makaronien i formen og hell over melk og egg som er vispet sammen. Topp med ost og sett i ovnen i minimum 30 minutter slik at osten blir skikkelig gylden. Miks en salat og server!

Man kan jo ha andre ting i gratengen også, det kommer jo helt an på hvilke rester du har!

Ingen kommentarer: